MIDSOMMAR FÖRE & EFTER BARN – Storstadsmamman
storstadsmamman

Storstadsmamman

MIDSOMMAR FÖRE & EFTER BARN

Man kan väl lugnt säga att midsommar inte är som förr. Skönt är väl det =) då det brukade vara lite mer party! Men det saknar jag inte , det jag kan sakna är att kanske hinna sitta ner en extra stund. Igår blev det inte mkt av att sitta ner då det var för mkt att titta på för båda barnen. Så jag var minst sagt helt slut när jag kom hem. Men tänkte dela denna som tidningen mama la upp på nätet häromdagen.

1.

Före barn: ÄLSKA buffé – buffé är livets lyxigaste påfund. Hur kan det ens finnas andra sätt att äta mat på?

Efter barn: Den person som uppfann buffé hade i alla fall inte småbarn. För det första är det omöjligt att hämta mat MED barn, för det andra är det omöjligt att lämna dem vid bordet. När man väl hämtat mat åt sig själv vill de ha mer eller börjar tjata om glass.

2.

Före barn: ”Jag har klickat hem några ljuuuuva klänningar med spets och blommor i olika nyanser, så får jag se vilken som sitter snyggast just den dagen.” (Eeeeh man tänkte ju så, som att saker satt olika från dag till dag. Reds. anm.)

Efter barn: ”Hade jag inte en fin sommarklänning någonstans? Eller den lade jag kanske på vinden 2015…”

3.

Före barn: Det är verkligen festligt att vara lite småfull och dansa små grodorna runt midsommarstången.

Efter barn: Gud vad pinsamma de där fulla vuxna männen är när de hoppar runt som grodor. Så har jag minsann aaaaaaaldrig gjort.

4.

Före barn: Extrem. Midsommar betyder att det är SOMMAR, det hörs ju på namnet. Det är absolut inte rimligt att man under den varmaste årstiden ska behöva stå ut med att frysa. Det måste man ju dock eftersom det är typ TIO grader på midsommar. Och regn och blåst. Dessutom är det någon slags lag på att man måste vara barbent, och alltså förfrysa lemmarna.

Efter barn: Orka klä sig fint bara för att det är midsommar. Alla vet ju att det är tio grader, så det är lika bra att ta överdragsbrallor och vindjacka över midsommarklänningen.

5.

Före barn: Dött lopp mellan Helan går och Oa hela natten.

Efter barn: ”Här kommer Babba, ba ba ba babababaa”. Babblarna överröstar tyvärr alla eventuella försök till inte bara sånger utan även samtal.

6.

Före barn: Klockan 10!

Efter barn: Klockan 10! (Ja alltså klockan 10 före barn var alltså dagen efter, på förmiddagen.)

Hur tycker ni midsommar har förändrats sen ni fick barn?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
storstadsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.