Du är en dålig förälder om dina barn får titta på tv! – Storstadsmamman
storstadsmamman

Storstadsmamman

Du är en dålig förälder om dina barn får titta på tv!

Vad roligt att det blev så många nya läsare igår när jag skrev inlägget om förskola och storasyskon. Tycker det är superroligt att läsa om hur andra tänker och gör. Så fortsätta kika in o kommentera =) . Varje vecka kommer jag ha 1-2 frågeställningar som vi tillsammans kan diskutera, som oftast är känsligt.

Idag tar jag upp ett nytt ämne som även det är känsligt. Att sätta sin 6 månaders framför babblarna i 20 minuter kan jag tänka mig är en hel del som gör. Men fy det är skadligt för barnet eller?. När man sitter i soffan på kvällen även om man har den lille emot sig så blir det ju ändå att de söker blicken mot ljuset på tvn, det händer ju saker där. Då är ju mamma och pappa inte lika spännande att titta på.

När Freja var liten fick hon titta på babblarna korta stunder om dagen, detta då det var enda stunden jag faktiskt fick andrum och hinna laga mat till mig själv. Annars skrek hon eller ville vara i famnen och det var svårt att hinna göra något annat än att amma eller bära runt på vår lilla stjärna. Kom ihop på ett forum att det var en mamma då som skrev att hon var så trött och tvn var det enda som gjorde att hon fick vila på soffan 30 minuter om dagen, då hon vara mammaledig. Direkt va där en annan mamma som skrev “Du är en dålig förälder om dina barn får titta på tv!”

Personligen får vår kille sitta o snegla på tvn när han inte är nöjd när jag ska klä på mig etc. Men jag tror ju inte heller att de ska ha skärmtid för länge då deras små hjärnor har nog med intryck hela dagarna. Men dömer absolut ingen som kvinnan i exemplet ovan gjorde. Freja kan ju sitta och kolla på en film som är 1 h o 45 minuter då och då .

Enligt experter bör barn under 6 år inte sitta längre än 1 -2 h om dagen.

Hur tänker ni överlag om skärmtid och barn? Vad tittar era barn på ifall de tittar?

Hur har ni det i er familj?

Hittade denna på trygghansas sida för ett tag sedan. Kika in senare in video kommer upp som jag och Freja spelade in igår.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
storstadsmamman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.